Tyskland vinner VM 2014

Detta är slutet på detta VM 2014, där lag kom ut med huvudet högt, andra (inklusive Italien) med svansen mellan benen.

Och det är Tyskland att vinna cupen i dessa världsmästerskap, efter att ha visat ett lag mer än på höjden av denna titel och en målvakt, Neuer, som visade sig vara en av de bästa i hela turneringen. Efter det otroliga resultatet mot Brasilien, fjärdeklassade och besegrade i semifinalen, 7-1, Joachim Löws lag kan sjunga seger och fira. Förra gången Tyskland höjde cupen var tillbaka 1990, mot Argentina. Detta är deras fjärde seger vid VM för dem, efter att ha spelat 8 finaler.

En första halvlek som slutade 0-0 men som såg att Messi ständigt letade efter dörren för sitt Argentina, ett mål (igen från Argentina), men ur matchen, och en smal flykt tack vare Boateng. Två minuters skadetid som Tyskland verkar bli mer aggressivt, trots större bollinnehav.

Den andra halvleken innebar ett par bra missade möjligheter, både för Argentina och Tyskland. Båda lagen delade emellertid utmärkt bollinnehav, kvalitetsfrasering och ett mycket intressant spel, vilket gjorde den här sista matchen till en match som gjorde att åskådarna fick vänta andetag och det gick direkt till förlängning, som såg två trötta lag som även i slutet av den första av de två halvlekarna slutar med ingenting.
Den andra övertiden såg Tyskland ta ledningen i den 112: e minuten tack vare Götze, med ett fantastiskt spel, som en sann mästare. En match som verkade oändlig, men som verkligen visade två lag som visade varför de förtjänade att ta sig till finalen.

Därmed slutar VM 2014, med ett lag som har visat all sin skicklighet, spel efter match. Och Italien? Vi kan bara hoppas att det kommer att hämnas 2018, i Ryssland.